Universal Music - Your Music Ondemand

NIEUW NUMMER VAN PEARL JAM, ‘CAN’T DENY ME,’ NU BESCHIKBAAR

PJPress_2_Clinch

De nieuwe track ‘Can’t Deny Me’, die de band heeft uitgebracht bij Monkeywrench Records/Republic Records, is afkomstig van het aankomende Pearl Jam-album. Het nummer, een coproductie van de band met Brendan O’Brien, is de eerste nieuwe muziek van Pearl Jam sinds hun in 2013 met een Grammy Award bekroonde album ‘Lightning Bolt’.

Bekijk

Snow Patrol na zeven jaar terug met nieuw album ‘Wildness’

LR1210_SL_Universal_SnowPatrol_01-009_F4

Op 25 mei aanstaande keert Snow Patrol terug met hun eerste nieuwe album in zeven jaar tijd, ‘Wildness’, waarmee de band op zoek gaat naar helderheid, verbinding en betekenis, terwijl ze tegelijkertijd trouw blijven aan de melodieuze liedkunst die ze succesvol heeft gemaakt. ‘Wildness’ grijpt terug op een bepaalde rauwheid en primitiviteit, die leadzanger en songwriter Gary Lightbody toelicht als: “There are many types of wildness, but I think it can be distilled into two: the wildness of the modern age, all it’s confusion, illogic and alienation and a more ancient wildness. Something primal, alive and beautiful that speaks to our true connectivity, our passion, our love, our communion with nature and each other. This is the kind of wildness the album is centered around. The loss of it. Trying to reconnect with it. To remember it.”

Bekijk

LANGVERWACHT DEBUUTALBUM ISAAC GRACIE OP 13 APRIL UIT

IsaacGracie_Album

Amper 23 jaar oud en de wereld aan je voeten. Isaac Gracie schreef er een liedje over, ‘Terrified’, een muzikaal relaas over twijfels en angst waarmee het rijzende singer-songwriter icoon zichzelf definitief op de kaart heeft gezet. Op vrijdag 13 april a.s. verschijnt zijn langverwachte en zelfgetitelde debuutalbum, met daarop naast Gracie’s huidige single en Radio 2 Top Song ‘Terrified’ ook het liedje waarmee hij in 2015 doorbrak, ‘Last Words’. Gracie’s Europese tour voert in mei langs diverse Nederlandse podia en in september maakt hij zijn opwachting op het Twentse Tuckerville Festival.

Bekijk

THIRTY SECONDS TO MARS KONDIGT RELEASEDATUM NIEUW ALBUM EN TOUR AAN

30STM-Symbol

Ze hielden het nog even spannend, maar de heren van Thirty Seconds To Mars hebben bekend gemaakt dat hun gloednieuwe vijfde studioalbum vanaf vrijdag 6 april te beluisteren en per direct te reserveren is. Ook kondigde de band aan weer te gaan touren. Hun Noord-Amerikaanse deel van ‘The Monolith Tour’ begint op 6 juni a.s. Of Jared Leto, Shannon Leto en Tomo Milicevic met deze tour ook naar Nederland zullen afreizen, is nog onbekend.

Bekijk

KENDRICK LAMAR WINT VIJF GRAMMY’S // CHRIS STAPLETON GROTE WINNAAR COUNTRY

Kendrick-Grammys-2018

De Grammy's, een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, werden in New York uitgereikt. Rapper Kendrick Lamar wist vijf van zijn zeven nominaties te verzilveren, waaronder die voor Best Rap Album met ‘DAMN.’ en Best Rap Song voor het nummer ‘HUMBLE’, dat Lamar samen met Asheton Hogan en M. Williams II schreef. Ook de video van ‘HUMBLE’ viel in de prijzen, Lamar ontving er de Grammy in de categorie ‘Best Music Video’ voor.

Bekijk

METALLICA KOMT MET SPECIALE HERUITGAVE VAN ‘THE $5,98 EP – GARAGE DAYS RE-REVISITED’

Metallica_GarageDays_FC

Het wachten is voorbij, of eigenlijk ook weer niet. Want Metallica maakte bekend dat de track ‘The Wait’ en nog vier nummers die de band zo’n dertig jaar geleden coverde, opnieuw worden uitgebracht op de geremasterede EP: ‘The $5.98 EP – Garage Days Re-Revisited’.

Bekijk

THIRTY SECONDS TO MARS BRENGT NIEUWE SINGLE ‘DANGEROUS NIGHT’ UIT

Dangerouw-Night-_30stm

In aanloop naar de release van het gloednieuwe vijfde studioalbum van Thirty Seconds To Mars, kondigt de band zijn nieuwste single ‘Dangerous Night’ aan.

Bekijk

NIEUWE SINGLE STING & SHAGGY ‘DON’T MAKE ME WAIT’

Shaggy-en-Sting

Een unieke samenwerking in de internationale muziekwereld, Sting en Shaggy, heeft geresulteerd in een single ‘Don’t Make Me Wait’, die vanaf nu te beluisteren is, en een nieuw album. Op het nieuwe album ‘44/876’, dat op vrijdag 20 april uitkomt, uiten beiden artiesten hun gemeenschappelijke liefde voor Jamaica en haar muziek, mensen en levendigheid.

Bekijk

MARCO BORSATO NEEMT MET VRIENDEN THEMASONG VOOR DE VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE! OP

VRIENDEN_SingleHoes

In een uitverkocht Ahoy sloot Marco Borsato iedere Vrienden van Amstel LIVE! af door samen met André Hazes, Nick & Simon, VanVelzen, Diggy Dex, Xander de Buisonjé en Jeroen van Koningsbrugge een nieuwe versie van het nummer ‘Vrienden’ te zingen. Het nummer werd onlangs door de vriendengroep herschreven en is uitgebracht als themasong van De Vrienden van Amstel LIVE! 2018.

Bekijk

HOOGTEPUNTEN EUROSONIC NOORDERSLAG FESTIVAL 2018

ESNS-logo

Artiesten, muziekliefhebbers en -professionals verzamelen zich wederom op Groningse bodem voor een nieuwe editie van het Eurosonic Noorderslag Festival. Vanaf vandaag tot en met zaterdag 20 januari treden verrassende Europese acts op en wordt er volop gedebatteerd over (trends in de) Europese popmuziek. We zetten enkele hoogtepunten, die je dit jaar zeker niet mag missen, alvast op een rijtje:

Bekijk

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog